Budi i ti dio hajra: Doniraj kravu, iftar ili prehrambeni paket

Poštovani, Humanitarna organizacija ”Budi dio hajra” nastavlja sa svojim aktivnostima i u toku ramazana. Ovoga puta odlučili smo da pokrenemo ramazansku akciju koja će ići u tri smjera.

Prvi projekat koji pokrećemo u sklopu ramazanske akcije je kupovana krave za dvije socijalno ugrožene porodice u BiH. 

Zašto krava?

Krava je dugoročna pomoć za socijalno ugružene porodice. Birat ćemo višečlane porodice sa djecom, koji su u potrebi za istom. Krave će biti mlade, zdrave, steone, mliječne… Korisnici krava istu neće moći prodati, zaklati niti pokloniti bez prethodne saglasnosti H.O. ”Budi dio hajra”. Projekat će biti praćen tokom tri godine, a prvo tele koji se oteli nakon dva mjeseca Korisnik će predati H.O. ”Budi dio hajra” koja će isto prodati te namiriti novac i kupiti drugoj porodici kravu. Svako naredno tele pripada Korisniku to jest porodici kojoj bude donirana krava.

Dobra, zdrava, mliječna i steona krava košta oko 2400 KM. Možete donirati  cjelokupan iznos, ili jedan dio novca. Novac se može uplatiti  na žiro račun koji je naveden na dnu, a prilikom uplate kao svrhu iste treba naznačiti ZA KRAVU.

Drugi projekat koji pokrećemo su ramazanski iftari.

Zašto iftari?

Kroz iftare želimo  da približimo i olakšamo post tokom ramazana kao i slast iftara. Mnogo je onih porodica koje poste, a iste su u oskudici za iftarima. Također, cilj istog je da postače okupimo na jednom mjestu kako bi osjetili svu ljepotu ramazana.

Cijena jednog iftara košta 10 KM. Možete donirati jedan ili više iftara. Novac se može uplatiti na žiro račun koji je naveden na dnu, a prilikom uplate kao svrhu iste treba naznačiti ZA IFTARE.

I treći projekat koji radimo u sklopu ramazanskih aktivnosti je higijensko – prehrambeni paketi.

Zašto higijensko – prehrambeni paketi?

Cilj ovog projekta je da dopremo do starih, bolesnih, iznemoglih osoba, te onih koji u poznim godinama žive sami i nema ko da ih obiđe, a takvih je zaista mnogo.

Cijena jednog kvalitetnog higijensko  – prehrambenog paketa iznosi 100 KM. Možete donirati cijelokupan iznos za pakat ili više njih ili za jedan dio paketa. Novac se može uplatiti na žiro račun koji je naveden na dnu, a prilikom uplate kao svrhu treba naznačiti ZA PREHRAMBENI PAKET.

Uplate iz BH:
Primalac: Udruženje “Budi dio hajra”
Broj transakcijskog računa kod BBI: 141 437 532 0020 722
Adresa: Bare, b.b. Busovača

Uplate iz inostranstva:
Account with institution: BBIBBA22XXX
BOSNA BANK INTERNATIONAL DD SARAJEVO
SARAJEVO, BOSNIA AND HERZEGOVINA

Beneficiary customer: UDRUŽENJE ZA POMOĆ SOCIJALNO UGROŽENIM PORODICAMA BUDI DIO HAJRA
Beneficiary address: BARE BB BUSOVAČA BOSNA I HERCEGOVINA
IBAN/Account number: BA391414375310003338
SWIFT/BIC: ABANSI2X