Novčana pomoć za liječenje u iznosu od 1.270 KM za Zejnu iz Travnika

Aktivisti humanitarne organizacije ˝Budi dio hajra˝, sredinom marta posjetili su Čolo Zejnu iz Malina kod Travnika i tom prilikom za potrebe liječenja uručili jednokratnu pomoć od 1,270 KM.

”Naime, Zejni Čolo je zakazana transplatacija koštane srži u Sarajevu. Pošto se Zejna već duži vremenski period bori sa svojom bolešću, bila je izložena velikim finansijskim troškovima zbog kojih je materijalna situacija njene porodice jako teška, a u daljnjem liječenju je očekuju još veći troškovi.
Ona je pored dosadašnjih troškova u novije vrijeme bila prinuđena da za svoje liječenje koje predhodi transplataciji nabavi lijekove koji su koštali 2.000KM,te dodatno joj trebaju 3 ampule od kojih jedna košta 620 KM. Sama transplatacija će koštati oko 6.000 KM. Pored toga postoje dodatni troškovi koji su uvjek prisutni u ovakvim slučajevima.

Nakon saznanja o zdravstvenom stanju Zejne naša Organizacija je odlučila da se uključi u ovu akciju, te smo u svrhu liječenja uplatili 1,270 KM. Zejni želimo brz oporavak i uspješno liječenje”  – kazao je za naš portal Adnan E. Čolo, direktor H.O. ”Budi dio hajra”.