Doniran plastenik povratničkoj porodici Agović u Banja Luci

Mjesec  juli  bio je uspješan kada su u pitanju mnogi projekti koje je realizirala Humanitarna organizacija ˝Budi dio hajra˝ iz Busovače.

Tako smo, pored ostalog, uz podršku plemenitih donatora donirali plastenik jednoj povratničkoj porodici, a od čega će dugoročnu korist imati.

Naime, u općini Banja Luka posjetili smo Agović Safeta, a obišli smo i njivu gdje uzgaja povrće koje prodaje i na taj način privređuje za svoju porodicu. Imaju i jednu kravu,te prodavajući mliječne proizvode uspjevaju nekako platiti račune za komunalije.

 Safet živi sa suprugom i četvero djece. Prije 20 godina vratili su se iz Bihaća u rodnu Banja Luku gdje počinju život iz početka.  I pored svaga toga, ovaj vrijedni čovjek je na svojoj zemlji uzgaja paprike, paradajz i drugo povrće. Povrće prodaje u komšiluku, ali i posjećuje lokalnu pijacu. Plastenik pokriva 50 m2, sa svim pratećim priključcima, kao što su sistem za navodnjavanje i sl.

 Plastanik koji smo donirali u vrijednosti od 1700  KM, i u značajnoj mjeri će pomoći da ova porodica proširi dosadašnju proizvodnju povrća. Naša Organizacija uz pomoć plemenitih donator iz Švedske je za nabavku plastenika izdvojila 1500 KM, a H.O. ‘’Dobro.ba’’ iz Sarajeva 200 KM, te im se ovom prilikom zahvaljujemo.

 Naročito nam je drago kada na ovaj i sličan način pružamo dugoročnu pomoć našim povratnicima kojima nekada treba malo podrške da žive pošteno i dostojanstveno od svoga rada i zalaganja. Nadamo se da ćemo to uz podršku donatora u narednom periodu još mnogo puta biti u stanju pomoći porodicama u potrebi.