Renoviran krov demobilisanom borcu sa Kaonika

 Aktivisti Humanitarne organizacije ”Budi dio hajra” svakodnevno su na terenu, te pomažu ugrožene porodice naše domovine.

Nakon što nam se obratio demobilisani borac, Miralem Patković, sa Kaonika, tačnije Podjela sa zahtjevom za adaptaciju krova odlučili smo zajedno u saradnji sa Općinom Busovača obezbijediti građevinski material za renoviranje krova porodici Patković. Tako smo mi ispred H.O.’’ Budi dio hajra’’, u ovom projektu učestvovali sa 2000 KM, a općina Busovača sa 2140 KM.

Miralem živi sa suprugom u maloj kući, nemaju stalnih primaju, a žive uglavnom od poljoprivrede, rada na dnevnice, a imaju i nešto koza. Porodica Patković nam je istakla da im je najveći problem krov na kući koji je napravljen 80-tih godina, pokriven je salonitom i prokišnjava.

Obzirom da je ovo vrijedna, čestita i radina porodica odlučili smo da im priteknemo u pomoć. Projekat je uspješno završen, a u prilogu se možete kroz fotografije uvjeriti u uspješnost realizacije. Ova akcija nam pokazuje da zajedničkim snagama možemo uraditi mnogo više za naše sugrađane. Također, koristimo priliku da se zahvalimo našim plemeniti donatorima koji podržavaju naše aktivnosti.