Prehrambeni paketi za 150 porodica širom BiH

Aktivisti Humanitarne organizacije ”Budi dio hajra”, proteklih dana  provodili su niz značajnih akcija. Jedna od tih akcija je svakako i podjela higijensko-prehrambenih paketa za porodice u potrebi.

”Hladni i kišoviti proljetni dani nose sa sobom razne probleme, često socijalno ugroženim porodicama naprave pregršt neprijatnih iznenađenja, nestanak hrane, kao i ostalih potrepština potrebnih za normalno preživljavanje. Proteklih dana pokušali smo te iste porodice iznenaditi, ali pozitivno, podjelom higijensko-prehrambenih paketa. Distribucija je vršena na različitim lokacijama shodno analizi prethodnih podjela.

U prvom turnusu veliki broj paketa je podijeljen jako starim i iznemoglim osobama koje nisu u mogućnosti doći same po paket, kao i sa druge strane socijalno ugrožene porodice mjesta koji su u jako teškoj situaciji.

Donirani paketi posebno su obradovali starije osobe koje žive same i teško im je da sebi spremaju hranu. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo organizaciji RukaNade iz USA kao i svim donatorima koje podržavaju naše aktivnosti.