Busovača: U povratničkom selu Kovačevac upriličen iftar za 130 osoba

Teško je izdvojiti neku od brojnih i raznovrsnih ramazanskih ljepota u kojima uživamo. U ramazanu sve poprima jedan drugačiji okus; od namaza, učenja Kur’ana, dolazaka u džamiju, susreta s braćom i sestrama… Ramazan nudi što ni jedan drugi mjesec u godini ne može ponuditi, to je definitivno mjesec drugačijih navika, drugačijeg življenja, ponašanja i osjećanja.

”Ipak, izdvojili bi jednu od ramazanskih ljepota koja se zove iftari. Iftari sami po sebi izazivaju jednu vjerničku radost, po hadisu Poslanika, ali i za njihovu pripremu se garantira dupla nagrada što iftar svrstava u lepezu odabranih ramazanskih ljepota i vrijednosti. Još kad se tome doda snaga i ljepota islama izražena kroz mladost kojoj se u islamu pridaje posebna pažnja, onda sve to rezultira zaista predivnim osjećanjima, ambijentom i atmosferom.

Upravo je tako bilo na iftaru kojeg je organizovala H.O. ”Budi dio hajra” , 18.05.2019 god., u mesdžidu Kovačevac koji pripada džematu G.Rovna, MIZ Busovača, a gdje je bilo prisutno oko 130 postača. Osjeti se neki bereket u svemu, u pozitivnoj i lijepoj priči i razmišljanjima, u ukusnoj i slasnoj hrani. Bitno je istači da je selo Kovačevac u ratu zapaljeno do temelja, te da je ostvaren putpuni povratak u ovo selo.

Na kraju se želimo zahvaliti vrijednim donatorima koji podržavaju naše projekte.” – kazao je za naš portal Adnan E. Čolo, direktor H.O ”Budi dio hajra”.