Travnik: Upriličen iftar za šehidske porodice, RVI i zlatne ljiljane

Humanitarna organizacija ”Budi dio hajra”, u mjesecu ramazanu nastavlja sa svojim aktivnostima. H.O. ”Budi dio hajra” pored redovnih aktivnosti poput stipendija, prehrambenih paketa, pomoći starim i iznemoglim osobama, u mjesecu ramazanu organizuje i iftare.

”Ovoga puta iftar je upriličen u saradnji sa Udruženjem ”Biljanska dolina” iz Travnika za oko 150 postača koji dolaze iz kategorije RVI, šehidske porodice, te zlatni ljiljani. Pored ovih porodica, iftar su uveličali i premijer SBK gospodin Tahir Lendo, načelnik Travnika gospodin Admir Hadžiemrić, te mnogi drugi. Iftar je organizovan u restoranu ‘HAN’, u Han biloj, općina Travnik.

Naša snaga je u ujedinjenju, i zajedničkim projektima, te nam je jako drago što smo bili u prilici sa Udruženjem ”Biljanska dolina”, organizovati ovaj iftar. Vjernici će tokom narednog mjeseca ramazana obavljati vjerničke dužnosti, od posta do redovitih klanjanja teravih-namaza, učestvovanja na mukabelama te dnevnim izučavanjima Kur'ana.

Ovom prilikom želim da se zahvalim našim plemenitim donatorima, a kojih je svakim danom sve više na ukazanom povjerenju.” – kazao je za naš portal Adnan E. Čolo, direktor H.O ”Budi dio hajra”.