Doniran građevinski materijal za krov demobilisanom borcu iz Busovače

 Aktivisti Humanitarne organizacije ”Budi dio hajra”, svakodnevno su na terenu, te pomažu ugrožene porodice naše domovine. Direktor H.O.” Budi dio hajra” Adnan Čolo i zamjenik općinskom načelnika Edin Šabanović upriličili su zajedničku posjetu ovoj porodici, te odlučili da im priteknu u pomoć.

”Naime, obratio nam se demobilisani borac Miralem Patković, te nas zamolio da ga posjetimo i uvjerimo se u kakvim uslovima živi. Miralem živi sa suprugom u maloj kući, nemaju stalnih primaju, a žive uglavnom od poljoprivrede, rada na dnevnice, a imaju i nešto koza. Porodica Patković nam je istakla da im je najveći problem krov na kući koji je napravljen 80-tih godina, pokriven je salonitom i prokišnjava.

Obzirom da je ovo vrijedna, čestita i radina porodica odlučili smo da im priteknemo u pomoć. Tako smo zajedno sa Općinom Busovača ovoj porodici donirali kompletan građevinski materijal za novi krov koji će se početi raditi ovih dana. Vrijednost građevinskog materijala iznosi 4,140 KM, od čega je naša Organizacija uplatila 2,000 KM, a Općina Busovača 2,140 KM.

Ova akcija nam pokazuje da zajedničkim snagama možemo uraditi mnogo više za naše sugrađane. Također, koristim priliku da se zahvalim našim plemeniti donatorima koji podržavaju naše aktivnosti ” – kazao je za naš portal Adnan E. Čolo, direktor H.O. ”Budi dio hajra”.